Dag 7

 

Turens sidste dag. Eiffeltårnet er i sigte og målet på Champs Elysées er indenfor rækkevidde. Jeg tror at det bliver en stor oplevelse at nå Paris. -De sidste dage kan vi slappe af og se frem til at se sidste etape af Tour de France.

I alt 140 km
Så blev det den store dag hvor vi skulle cykle til Paris. Op kl.5.30. og kl. 7 gik starten. Vi havde igen fået at vide at der vi være nogle få bakker i starten og så ville det flade ud. Der var rigtig mange på hotellet som var ved at være godt smadret i dag. Vi var alle indstillede på at hjælpe hinanden.
Jeg havde hørt en lille fugl synge om at det ville blive regnvejr op af dagen, men det gad jeg ikke tænke på, den tid, den sorg. Det var allerede varmt da vi drog af sted.  Efter de første 50 km havde det stort set kun gået op og ned. Mig og et par andre kørere hjalp andre op, når vi havde skubbet en op, vente vi om og kørte ned igen for at se om der var flere der skulle have en hånd. Terrænet havde ikke forandret sig da vi nåede 100 km., så vidt vi vidste manglede vi nu kun omkring 50 km.  På et tidspunkt var det at trække op til regn, men det blev heldigvis ikke til noget. Vi var lidt i tidspres for vi skulle være i Paris mellem kl.15.30 og kl. 16. Folk var ved at være meget trætte, så alle dem af os der havde lidt overskud blev sendt frem for at trække de andre, og det kom til at gå rigtig godt resten af vejen.
Endelig skete det, vi kørte ind i Paris og for pokker hvor er det da en oplevelse at køre igennem Paris på cykel. Jeg ved egentlig ikke rigtig hvad jeg havde tænkt mig, men jeg er jo en jyde og jeg regnede ikke lige med at vi skulle cykle omkring 15 -20 km bare inde i Paris by. Jeg må sige at det var en oplevelse at prøve det, og en smule vildt. Efter omkring en time, kunne vi lige pludselig se triumfbuen, og før jeg vi set mig om stod vi der midt i Paris på Concorde pladsen, omgivet af 120 andre cykelryttere i samme tøj som end selv.  Der midt i det hele kom min mor og far gående.
 15 minutter efter vi var ankommet, cyklede vi alle 149 cykelryttere i samlet flok ned af Champs Elysees ned til Det danske Hus hvor rigtig mange familier stod og tog imod os med dannebrogsflag. I haven ved Det danske Hus fik en bid brød og afsluttede turen. Vi var der omkring en halv time, så blev vi i team Faaborg enige om at vi cyklede tilbage til vores hotel. Vi cyklede lige en æresrunde rundt om triumfbuen, for lige at prøve det, derefter fulgtes vi ad tilbage gennem Paris ’s gader, og det var jeg meget glade for, for at cykle alene rundt i Paris, ja det er ikke at spøge med. Da vi fandt lastbilen og hotellet sad vi lige i en times tid og snakkede, derefter skiltes vi, for hver især at være samme med vore familier.
Jeg gik op hvor hotel værelset, tog et bad og en slapper, derefter var vi ude at spise og så op hovedet i seng. I alt cyklede vi 170 km. i dag og det tog lige omkring  7 timer og 9 minutter.
Slut for i dag.