Læserbrevet

Her er den mail jeg sendte til flere medie, fordi jeg blev så sur.

Hej, jeg ligger her på kræftafdelingen på Viborg Sygehus. Jeg er ved at være godt træt af at høre på alt det om, at hvis man spiser det og det, så får man ikke kræft og hvis man ikke dyrker sport, ja så får man kræft. Hvordan tror i det er at være 23 år og have kræft? At have dyrket elite sport og levet sundt, og så pludselig få kræft.
 
For derefter gang på gang at høre på at den ene kloge læge efter den anden fortæller om 
hvordan man undgår at få kræft.

Alle ved jo lidt om kræft, alle har jo hørt om kræft, 
men det er først når man rammes af en kræft sygdom man ved hvad det er.   


Jeg kan ikke forstå at man ikke bruger mere tid på at fortælle om hvad kræft er, om at det altså kan ramme alle, fortælle om hvordan det er at have kræft, fortælle at man ikke kan føle sig sikker på nogen måde, og samtidig at man ikke skal være bange for at få kræft, for så er det først at man får det.


Ja ja hvad ved jeg, jeg er jo bare en tømrer der har kræft, så det har jeg nok ikke noget forstand på. Jeg er jo ikke en læge der sidder og kigger på fine statistikker og udtaler sig derfra. Men hvad med alle os der falder udenfor statistikkerne, hvordan tror i vi har det, når den ene læge efter den anden sidder der og får det til at lyde som om at vi let kan undgå at få kræft, som om vi selv er skyld i kræften.

Jeg tror ikke at det er let at forstå for andre, hvor såret og ked af det man blive når man hører sådan noget. 


Jeg er til hver en tid klar til at fortælle om hvordan det er leve med kræft. Hvordan det er at gå fra elitesport til dropstativ og om hvor dum man føler sig når en læge kommer med sådan en udtalelse.

Hvis i vil vide mere så kan i gå ind på min hjemmeside www.jacobpallesen.dk/cancer

 

MVH. Jacob Pallesen.